ESG-Stepping Stones

ESG Stepping Stones Rockwater Company

Als business advisors, met een duidelijke focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen, zijn wij ervan overtuigd dat duurzaamheid en duurzame groei de enige wegen zijn om een waardevol en echt succesvol bedrijf op te bouwen. Daarbij geldt dat ook (en misschien juist) kleinere ondernemingen een echt positieve impact kunnen hebben op het milieu en de samenleving als geheel. Wij, van Rockwater Company, helpen hen daar graag bij.

 

Hoe?

Door middel van onze ESG-Stepping Stones programma voor kleine en middelgrote ondernemingen

 

De ESG-Stepping Stones in het kort:

  • Inventarisatie / analyse
    Wij beoordelen uw huidige (MVO/ESG) positie, de uitdagingen die u tegenkomt en de kansen die er zijn door middel van een ESG-quick scan.
  • Strategie/plan van aanpak
    Wij ontwikkelen samen met u een robuuste ESG-strategie, passend bij uw onderneming, voorzien van een praktisch plan voor de succesvolle implementatie ervan.
  • Implementatie en borging
    Daarna helpen wij uw bedrijf desgewenst met de implementatie van haar ESG-strategie en monitoren wij of uw bedrijf in lijn blijft bewegen met de steeds veranderende wet- en regelgeving op ESG-gebied.

 

Wat levert dit u op?

Na het doorlopen van ons ESG-Stepping Stones traject heeft u een goed overzicht van waar u staat, een deugdelijk plan van aanpak om doelstellingen te bereiken, alsmede praktische handvatten om dat plan uit te voeren.

 

Maar niet in de minste plaats kunt u hierdoor aan uw stakeholders (zoals werknemers, afnemers en leveranciers) laten zien dat u proactief en doelbewust bezig bent met maatschappelijk verantwoord ondernemen in lijn met de CSRD. U heeft daarmee een voorsprong op uw concurrenten. Grote ondernemingen hebben nu al een enorme kluif aan het selecteren en bevragen van hun leveranciers. De keuze voor u als leverancier van producten en diensten zal dan ook sneller worden gemaakt als u kunt laten zien dat u wel goed voorbereid bent.

 

Last but not least; u bent gewoon goed bezig voor mens, natuur, maar ook voor uw onderneming!

 

Wat kost dat?

Wij werken met verschillende tarieven, afhankelijk van de omvang/omzet van uw onderneming. Onze insteek is namelijk dat ieder bedrijf toegang moet hebben tot onze dienstverlening om zo goed voorbereid te zijn voor het veranderende ESG-landschap. Door lagere tarieven te hanteren voor kleinere ondernemingen en wat hogere voor middelgrote ondernemingen, creëren we een eerlijk(er) speelveld, vinden wij. Dat past bij het gedachtegoed van ons bedrijf, maar ook bij de achterliggende intentie van de CSRD: samen een betere wereld creëren.

 

Neem contact met ons op en dan vertellen wij wat wij voor u kunnen betekenen.

scroll to top